Havank 1
Aivopähkinä

Piirtänyt: Daan Jippes
Kirjoittanut: Daan Jippes
Kääntänyt: Anssi Rauhala
Tekstannut: Timo Ronkainen

ISBN 978-952-5769-06-7
Hinta €5,00 (sis. 10 % alv)

Koko 220 x 295 mm, nelivärinen,
pehmeäkantinen, 47 sivua

Retrotyylinen dekkarisarja.
PAINOS LOPPU.


Tarkastaja Havank, paremmin tunnettu nimellä Varjo, etsii kadonneita asiakirjoja, jotka todistavat Germanian vallankaapaussuunnitelmista Austriassa. Monen muun tavoin hän matkaa Rantamalaan, Vierimeren rannikolle. Vakoojat, kaksoisagentit, journalistit ja seikkailijat ovat kukin omista syistään tavoittelemassa tätä raskauttavaa todistusaineistoa.

Peli on armotonta, ja Varjo joutuu pian murhan todistajaksi. Hänen on pistettävä kaikki fyysiset ja verbaaliset taitonsa peliin vyyhden selvittämiseksi.

Taiteilijanimeä Danier käyttävä Daan Jippes on sovittanut edesmenneen maanmiehensä H. F. van der Kallenin 30-luvun lopussa ilmestyneen dekkarin sarjakuvaksi. Hän on nimennyt päähenkilö Charles C. M. Carlierin uudestaan Havankiksi - hahmon luojan mukaan - ja siirtänyt vuoden 1938 Anschlussiin viittaavat tapahtumat kuvitteelliselle 50-luvulle.

Ankantekijänä tunnettu Jippes on Havankia piirtäessään halunnut tehdä kunniaa 50-luvun belgialaiselle sarjakuvalle, etenkin Franquinin Pikolle ja Fantasiolle. Albumi sisältää väkivaltaisia kohtauksia, joten sitä ei suositella pikkulapsille.

Arvosteluja: www.kvaak.fi

Kuvat (c) 2006 Danier / H. F. van der Kallen, licensed by Comic House, The Netherlands