Yann Lepennetier, s. 1954

Ranskalainen käsikirjoittaja. Humoristisen sarjakuvan uudistaja. Tuottelias provokaattori.

Aloitti uransa tekemällä yhteistyötä Didier Conradin kanssa. Kaksikon luoma kulttisarja Innommables alkoi ilmestyä Spiroussa 1980. Sarjan musta huumori, väkivaltaisuus ja paljas pinta olivat liikaa toimitukselle. Maineen lisäksi kaverukset saivat potkut lehdestä.

Yann ja Conrad tekivät vielä kahden albumin verran Bob Maronea. Sitten heidän tiensä erkanivat. Yann teki lukuisia käsikirjoituksia monille eri piirtäjille. Muun muassa Freddy Lombardia Yves Chalandille, Marsupilamia Franquinille ja Batemille, Basil & Victoriaa Edithille, Pin-upia Berthetille ja Lucky Lukea Morrisille.

Yann ja Conrad palasivat takaisin Innomablesin pariin 1994. Yannille ominaisen tarkan taustatyön ansiosta sarjan juonet olivat taidokas sekoitus faktaa ja fiktiota. Tekijöiden mottona oli: jos sitä on vaikea uskoa niin se on totta.

Vuonna 2005 Yann ja Conrad päättivät tehdä spin-offin, joka tapahtuu ennen Innommablesia. Tuloksena oli Valkoinen Tiikeri.

Kaverusten pitkä yhteistyö päättyi lopullisesti kahden albumin jälkeen. Yann on jatkanut uraansa luomalla uusia sarjoja ja kirjoittamalla mm. Pikoa & Fantasiota.